دسته‌بندی نشده

7 فایده شگفت انگیز قارچ صدفی

7 فایده شگفت انگیز قارچ صدفی

قارچ‌ها از نظر فنی با گیاهان متفاوت‌اند و برای هر رژیم غذایی بدون گوشت، یک افزودنی عالی هستند. حدود 40 نوع قارچ صدفی وجود دارد، از جمله Pleurotus ostreatus که معمولاً به عنوان قارچ صدفی آمریکایی شناخته می‌شود. همه انواع قارچ صدفی خوراکی هستند و معمولاً همراه غذاهایی مانند پاستا و سیب زمینی سرخ کرده میل می‌شوند. آن‌ها به دلیل خواص مؤثر خود در ارتقای سلامت بشر شناخته شده‌اند و حاوی انواع ترکیبات قدرتمند هستند. در واقع، قرن‌هاست که از آن‌ها در رویکردهای طب‌ سنتی استفاده می‌شود. در این مقاله به هفت مزیت مهم قارچ صدفی می‌پردازیم.

سرشار از مواد مغذی

قارچ‌های صدفی سرشار از فیبر، ویتامین‌ها، مواد معدنی و دیگر مواد مغذی مهم هستند. این قارچ‌ها به دلیل داشتن کربوهیدات کم، انتخاب خوبی برای افرادی هستند که الگوهای غذایی کم کربوهیدرات را دنبال می‌کنند.

این قارچ همچنین حاوی مقادیر کمتری از سایر مواد مغذی از جمله ویتامین D و سلنیوم است. قارچ صدفی منبع خوبی از فیبر، پروتئین و انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است.

منبع آنتی اکسیدان

قارچ‌های صدفی دارای آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که به کاهش آسیب‌های سلولی در بدن شما کمک می‌‌کنند. ترکیبات فنلی موجود در عصاره آنها از جمله اسید گالیک، اسید کلروژنیک، و نارینژنین، همگی به عنوان آنتی اکسیدان در بدن شما عمل می‌کنند. این قارچ‌ها همچنین حاوی اسید آمینه ارگوتیونین بوده که اثرات آنتی اکسیدانی قدرتمندی دارد. ترکیبات آنتی اکسیدانی در عصاره این قارچ به کاهش آسیب کبدی ناشی از مواد شیمیایی سمی کمک می‌کند. علاوه بر این، یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ نشان داد که عصاره قارچ صدف خاکستری (Pleurotus pulmonarius) آسیب اکسیداتیو به سلول‌های شریان انسانی را مهار کرده و از اکسیداسیون کلسترول LDL (بد)، ب اسید آمینه ارگوتیونین جلوگیری می‌کند. اکسیداسیون کلسترول LDL (بد) با مداخله در فرآیند آترواسکلروز (تصلب شرایین)، یعنی تجمع پلاک در سرخرگ‌ها، می تواند منجر به بیماری قلبی شود.

مفید برای سلامت قلب

قارچ­های صدفی P. ostreatus با کاهش کلسترول بالا و فشار خون بالا عوامل خطر بیماری قلبی را کاهش می‌دهد و سلامت قلب را تقویت می‌کنند. ترکیبات فیبری مفیدی به نام بتاگلوکان‌ها در ترکیب این قارچ‌ها در سلامت قلب بسیار مؤثر است. بتاگلوکان‌ها توسط باکتری­های روده تخمیر می­شوند تا اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه تولید کنند که می­تواند به کاهش تولید کلسترول در بدن شما کمک کند. جالب است بدانید که قارچ‌های صدفی دو برابر بیشتر از قارچ دکمه‌ای سفید (A. bisporus) بتا گلوکان دارند. مطالعه‌ای در سال 2011 نشان داد که خوردن یک سوپ حاوی ۳۰ گرم قارچ صدفی به مدت ۲۱ روز، میزان تری‌گلیسرید، کلسترول کل و کلسترول اکسیده شده LDL (بد) را در مقایسه با کسانی که دارو مصرف می­کردند کاهش داد. به طور کلی مصرف این قارچ به کاهش قند خون، تری‌گلیسیرید، فشار خون و سطح انسولین کمک می‌کند که همگی می‌توانند خطر بیماری قلبی را کاهش دهند.

تنظیم قند خون

قارچ صدفی علاوه بر ارتقای سلامت قلب، می‌تواند به تنظیم سطح قند خون کمک کند. مطالعه ای روی 22 نفر که دارای دیابت نوع 2 و بدون دیابت بودند نشان داد که مصرف پودر قارچ صدفی بعد از غذا باعث کاهش سطح قند خون می‌شود. همچنین این قارچ‌ها با مهار برخی پروتئین‌های افزایش‌دهنده قند خون، مصرف قند را در بافت‌های بدن افزایش می‌دهند. مطالعه‌ای در سال 2007 روی 30 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که خوردن 150 گرم قارچ صدفی پخته شده روزانه به مدت 7 روز، قند خون ناشتا را تا 22 درصد و قند خون بعد از غذا را به طور متوسط 23 درصد کاهش می‌دهد. پس از اینکه شرکت کنندگان درمان با قارچ صدفی را به مدت 1 هفته متوقف کردند، قند خون ناشتا و بعد از غذا به ترتیب به طور متوسط 13% و 20% افزایش یافت. این درمان همچنین فشار خون، کلسترول و تری گلیسیرید شرکت کنندگان را به طور قابل توجهی کاهش داد. علاوه بر این، یک مطالعه روی 27 مرد مبتلا به دیابت نوع 2 و فشار خون بالا نشان داد که درمان با مصرف 3 گرم پودر قارچ صدفی در روز به مدت 3 ماه به طور قابل توجهی آزمایش هموگلوبین A1c (HbA1c) را که یک شاخص برای کنترل طولانی مدت قند خون است، کاهش داد. یک بررسی در سال 2020 نشان داد که این اثرات بالقوه کاهش قند خون ممکن است به غلظت بالای بتا گلوکان قارچ مربوط باشد، زیرا این نوع فیبر هضم و جذب کربوهیدرات را کند می‌کند. از این مطلب می‌توان نتیجه گرفت که مصرف قارچ صدفی به عنوان مکمل یا به عنوان بخشی از رژیم غذایی، می‌تواند سطح قند خون و سایر جنبه‌های سلامتی را بهبود بخشد.

تقویت سیستم ایمنی بدن

قارچ های صدفی از راه‌های مختلفی از سیستم ایمنی بدن شما حمایت می‌کنند. برای مثال، پلوران نوعی فیبر بتا-گلوکان مشتق شده از این قارچ، دارای خواص بهبود دهنده سیستم ایمنی است. به علاوه، قارچ‌های صدفی ممکن است اثرات ضدویروسی و ضدباکتریایی داشته باشند. درمان با ترکیب پلوران، ویتامین C و مکمل روی در افراد مبتلا به ویروس هرپس سیمپلکس نوع ۱ (۱HSV  موجب بهبود علائم این بیماری می‌شود.
همچنین در کودکان مبتلا به عفونت‌های مکرر دستگاه تنفسی درمان با پلوران به طور قابل توجهی باعث بهبود علائم بیماری شده و بروز عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی را در ورزشکاران کاهش می‌دهد. علاوه‌براین، مصرف روزانه مکمل عصاره قارچ صدفی با فعال کردن اینترفرون γ (IFN-γ)، مولکولی که نقش مهمی در محافظت در برابر عفونت دارد در مقایسه با داروهای تسکین دهنده، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. محققان حدس می‌زنند که عصاره‌ قارچ صدفی از سلامت سیستم ایمنی بدن حمایت می‌کند. با این حال، برای کسب اطلاعات بیشتر باید مطالعات بیشتری در رابطه با فواید ایمنی مصرف قارچ انجام شود.

سایر فوائد بهبود دهنده

علاوه بر مزایای ذکر شده در بالا، تحقیقات نشان می‌دهد که قارچ صدفی ممکن است از راه‌های دیگری نیز سلامت بدن را تقویت کند:
خواص ضد توموری بالقوه. تحقیقات در شرایط آزمایشگاهی نشان می‌دهد که این قارچ ها ممکن است اثرات ضد توموری داشته باشند. با این حال، تحقیقات زیادی روی نمونه‌های انسانی انجام نشده است.
فواید سلامت روده. قارچ صدفی باعث کاهش رشد باکتری‌های بیماری‌زا و افزایش تولید اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه مفید در روده می‌شود.
اثرات ضد التهابی. این قارچ ها حاوی ترکیبات ضدالتهابی هستند. قارچ صدفی ممکن است خواص ضدتومور، ضدالتهابی و تقویت کننده سلامت روده داشته باشد. با این‌حال، تحقیقات بیشتری برای تأیید این مزایای بالقوه مورد نیاز است.

طعم بسیار خوب و قابل استفاده در تمام غذاها

این قارچ‌ها علاوه بر فواید سلامتی بالقوه، برای مصارف آشپزی نیز ارزشمند هستند.تمام قسمت‌های آنها خوراکی هستند، از جمله کلاهک و ساقه.
در اینجا چند راه برای گنجاندن قارچ صدفی در رژیم غذایی شما معرفی شده است:
آن‌ها را به سوپ‌ها و خورش‌ها اضافه کنید.
آن‌ها را بپزید و به غذاهایی مثل پاستا و غلات اضافه کنید.
آن‌ها را با روغن زیتون و سیر به عنوان یک غذای جانبی مغذی میل کنید.
آن‌ها را بچینید و به انواع سس‌ها اضافه کنید.
آن‌ها را با سبزیجات و یک منبع پروتئینی مانند میگو یا مرغ کباب کنید.
آن‌ها را در فر تفت دهید.
قارچ‌های صدفی خوش‌مزه هستند و به خوبی با انواع غذاها جفت می‌شوند. از آن‌ها در وعده‌های غذایی مانند سوپ، خورش، ماکارونی و سیب‌زمینی سرخ کرده استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *